Sluchátka japonské značky Final se chlubí „8K zvukem“

Japonská společnost Final, která se specializuje na sluchátka, představila svůj nový top model, který disponuje technologií „8K zvuku“

Final si svoje nové špunty Final ZE8000 cení na 349 amerických dolarů, což je v přepočtu necelých osm tisíc korun. A co je vlastně zmiňovaná technologie 8K Sound, která je jedním z hlavních prodejních argumentů sluchátek? Podle společnosti Final jde o inovativní technologii použitou v rámci měniče, DSP a zesilovače, jejímž cílem je přinést nositeli tu nejlepší možnou kvalitu zvuku.

Digitální zpracování signálu si bere „na paškál“ časový prvek každého jednoho bitu zvuku, který kalibruje prakticky k dokonalosti. Jak to zní v reálu, to už si budete muset vyzkoušet sami.

Pokud jde o použité bezdrátové technologie, dočkáte se Bluetooth 5.2, kterýžto standard s sebou přináší podporu kodeků aptX HD a aptX Adaptive, ale také standardních SBC a AAC. Dále tu máme aktivní potlačení šumu (ANC). Tato technologie zase podle výrobce „nijak a žádným způsobem nedegraduje zvuk“.

Zveřejněno: 24. 02. 2023