Služba Boosteroid pro streamování her má konkurenceschopnou cenu

Na trhu je nová služba pro streamování her s názvem Boosteroid, která je levnější než konkurence (například GeForce Now) a navíc umožňuje streamovat hry, které jste si zakoupili na jiných službách.

Boosteroid bude podporovat hry zakoupené přes on-line obchody jako Steam nebo Epic. K dispozici je formou aplikace pro chytré televize značek LG a Samsung a dále platformy Android TV, Google TV a PC.

Jedná se víceméně o cloudovou službu, která využívá vysoce výkonný počítač „na druhé straně sítě“, jehož výpočetní výkon si pronajímáte – vaše koncové zařízení tak nemusí být nijak extra výkonné k tomu, abyste si na něm zahráli i ty nejnovější hry. Ostatně, na podobném principu funguje také GeForce Now.

Služba bude brzy k dispozici až v rozlišení 4K při snímkové frekvenci 120 fps. A to za cenu 17,89 eura za měsíc, respektive 14,98 eura za měsíc při zaplacení předplatného na šest měsíců dopředu. Pro srovnání – GeForce Now stojí na jeden měsíc 22 eur, respektive 18,17 eura za měsíc při platbě na 6 měsíců dopředu.

Zveřejněno: 27. 12. 2023