Sonos představuje „nejvýkonnější“ Bluetooth reproduktor

Sonos představuje Bluetooth reproduktor, který je podle slov výrobce nejvýkonnější na trhu. Jedná se o model Move 2, který má úplně novou akustickou architekturu i vysokou cenovku.

Díky dvěma natočeným výškovým měničům (namísto původního jednoho u první generace reproduktoru Move) může nyní Move 2 reprodukovat skutečný stereofonní zvuk. Výškovým měničům sekunduje měnič basový, přičemž všechny tři měniče jsou napojeny na vlastní zesilovač třídy D (class D).

Bluetooth reproduktor Sonos Move 2 je poměrně rozměrný a váží tři kilogramy, přesto jej lze stále považovat za přenosný. Oproti předchůdci se chlubí více než dvojnásobnou udávanou výdrží baterie na jedno nabití (24 hodin).

Pak jsou tu některé funkce převzaté z nových reproduktorů řady Sonos Era, například změněné dotykové ovládání a posuvník pro změnu hlasitosti. A k dispozici je i USB-C port pro kabelové připojení zdrojů zvuku, jenže beztak je třeba si dokoupit ještě Sonos Line Adapter, který se prodává zvlášť. Už cenovka samotného reproduktoru je ovšem poměrně sebevědomá – Sonos si svého modelu Move 2 cení na evropských trzích na 499 eur, v přepočtu na nějakých 12 tisíc korun.

Zveřejněno: 07. 09. 2023