Sonus Faber Duetto jsou repráky, co zvládnou streaming

Společnost Sonus Faber, která se doposud zabývala spíše klasičtějším Hi-Fi vybavením, nastupuje s novou sestavou repráků na pole streamovacích platforem.

Reproduktory Sonus Faber Duetto jsou aktivní bezdrátový reproduktorový systém, který dokáže přehrávat hudbu i díky integrovaným technologiím Wi-Fi a Bluetooth. Jinak využívá tradiční dřevěné bedýnky tvaru loutny, kterými je výrobce známý, jenže vzadu se nacházejí speciální chladicí komponenty na míru, což tyto reproduktory odlišuje od běžných stolních modelů.

Co se týče konektivity, naleznete na těchto reproduktorech HDMI a optické digitální vstupy, a dále je tu phono vstup pro gramofony. Jak již bylo naznačeno, nabízejí reproduktory Duetto také streamovací funkce, jmenovitě podporují služby a technologie AirPlay, Chromecast, Spotify a Tidal.

Za sadu dvou reproduktorů Sonus Faber Duetto zaplatíte od listopadu necelé čtyři tisíce eur, tedy v přepočtu asi 98 tisíc korun. K dispozici je buďto v ořechové nebo grafitové dřevěné dýze a zakoupit si můžete také volitelné stojany.

Zveřejněno: 11. 10. 2023