Sony A75K je cenově dostupnější 4K OLED TV

Sony uvádí cenově relativně dostupnou 4K OLED televizi A75K, která se chlubí třeba HDMI 2.1 a zespodu navazuje na již představené modely A80K a A90K.

Cena zatím není známa, ale jak zjistil portál FlatpanelsHD, určitě bude vyšší než u konkurenční LG A1, což je televize, která má sice podobné specifikace, ale chybí jí rozhraní HDMI 2.1 a má nižší obnovovací frekvenci (pouze 60 Hz). Ta na britském trhu aktuálně poklesla v přepočtu pod 20 tisíc korun.

Sony A75K má navíc rovnou dva HDMI 2.1 porty a také funkce VRR (variabilní obnovovací frekvenci) a 4K při 120 Hz. Což znamená ideální řešení pro hráče. Kromě toho je tahle televize vybavena obrazovým procesorem Cognitive Processor XR, který známe z dražších modelů výrobce.

Kompromis oproti dražším televizím je v designu, což by nebyl takový problém. „Osekané“ jsou ale i reproduktory, respektive systém Acoustic Surface Audio. Ten spočívá v integraci reproduktorů za obrazovkou, což Sony umožňuje „schovat“ zvuk za obraz. Televize Sony A75K bude dostupná v úhlopříčkách 65 a 55 palců.

Zveřejněno: 03. 02. 2022