Sony kupuje výrobce high-endových sluchátek

Společnost Sony Interactive Entertainment oznámila akvizici společnosti Audeze, která na trh přináší high-endová sluchátka včetně těch herních.

Podle pozorovatelů může tato akvizice znamenat především to, že by se do budoucna mohla ještě dále zlepšit integrace herní konzole PlayStation 5 právě se špičkovými sluchátky. K zásadním modelům mezi herními sluchátky, které společnost představila v poslední době, patří třeba model Maxwell.

Cena ani další detaily akvizice oznámeny nebyly. Podle vedení Sony Interactive Entertainment však bude díky akvizici možné stavět na „velkých krocích“ kupředu, které firma realizovala díky technologii Tempest 3D AudioTech u PlayStation 5 a bezdrátovému headsetu Pulse 3D. Tento headset se v poslední době mimochodem dočkal upgradované verze s názvem Pulse Elite. Současně byly představeny také bezdrátové špunty PlayStation Explore.

Společnost Audeze však i nadále zůstane samostatnou společností a bude vyvíjet produkty pro různé platformy, nejenom tedy pro PlayStation 5.

Zveřejněno: 01. 09. 2023