Sony představuje tři bezdrátové mikrofony

Společnost Sony rozšiřuje své portfolio mikrofonů o bezdrátové modely ECM-W3 (na úvodním obrázku) a ECM-W3S i bezdrátový streamovací mikrofon ECM-S1. Ty kombinují vysoce kvalitní snímání zvuku s lehkou konstrukcí. S modely ECM-W3, ECM-W3S a ECM-S1 dává společnost Sony tvůrcům videoobsahu možnost dosáhnout vynikajícího záznamu zvuku při různých scénářích natáčení.

Model ECM-W3 má dvoukanálový přijímač a dva mikrofony a model ECM-W3S má jednokanálový přijímač a jeden mikrofon. ECM-W3 i ECM-W3S jsou ideální pro tvůrce videoobsahu, kteří pracují při natáčení se širokou škálou scénářů, jako jsou vlogy a rozhovory, kde umožňují snadno zaznamenávat vysoce kvalitní hlasy, i když natáčíte dál od kamery.

Bezdrátový mikrofon ECM-W3 je ideálním řešením pro rozhovory a diskuse mezi čtyřma očima a mikrofon ECM-W3S vyniká při snímání čistých a zřetelných hlasů u vlogerů a tvůrců videoobsahu s důrazem na přirozený zvuk. Tyto mikrofony zajišťují snímání zvuku a zároveň účinně redukují šum. Kromě toho, že jsou mikrofony kompatibilní s paticí Multi-Interface Shoe (MI) a fotoaparáty Sony, je jejich kompatibilita dále rozšířena díky konektoru USB typu C a 3,5mm zvukovému výstupu, který umožňuje připojení k řadě zařízení vybavených konektorem USB a 3,5mm zvukovým vstupem, jako jsou fotoaparáty, chytré telefony, počítače atd. Mikrofon je také vybaven praktickým nabíjecím pouzdrem, které umožňuje bezproblémové přenášení.

Pro profesionální video tvůrce a tvůrce obsahu, kteří vyžadují špičkovou kvalitu zvuku pro natáčení, živé vysílání a podcasty, bude mikrofon ECM-S1 tím nejlepším nástrojem. Mikrofon má kompaktní a lehké tělo a je vybaven třemi velkými vložkami o průměru 14 mm vyladěnými tak, aby zachycovaly lidský hlas přirozeně a s vysoce kvalitním zvukem. Díky bezproblémovému připojení ke kamerám, počítačům a chytrým telefonům bude nepostradatelným pomocníkem pro tvůrce obsahu, kteří hledají dynamický a poutavý audio-video zážitek. Vzhledem k tomu, že zvuk je zaznamenáván přímo do kamery prostřednictvím bezdrátového připojení, nedochází ke „zpoždění zvuku a obrazu“, které někdy při živém vysílání vzniká při odděleném vstupu zvuku a obrazu do distribučního zařízení, a není tedy nutná kompenzace zpoždění.

Ceny a dostupnost

Bezdrátové mikrofony ECM-W3, ECM-W3S a ECM-S1 budou v prodeji od poloviny listopadu 2023. Doporučené ceny: u modelu ECM-W3 12.290 Kč, u modelu ECM-W3S 9.190 Kč a u ECM-S1 je 10.990 Kč.

Zveřejněno: 09. 10. 2023