Společnost Adata uvádí první externí SSD disk s rozhraním USB4

Adata uvádí na trh svůj první externí SSD disk s rozhraním USB4, model SE920, který podporuje rozhraní Thunderbolt 3 a 4 a je zpětně kompatibilní s USB 3.2 a 2.0. Výkon dosahuje až 3800 MB/s. Kromě toho je vybaven hlavním rozhraním typu C, které usnadňuje přenos velkých multimediálních souborů mezi zařízeními nebo rychlý export videí natočených na mobilních telefonech. Externí SSD disk SE920 je vybaven patentovaným vysunovacím šasi a vestavěným ventilátorem, které spotřebitelům poskytují maximální vysokorychlostní výkon.

Rozhraní USB4 podporuje přenosové rychlosti až 40 Gb/s, ale vysoké rychlosti nevyhnutelně generují vývoj tepla, které se pro uživatele mohou stát problémem. Externí SSD disk SE920 USB4 proto využívá patentovanou konstrukci aktivního rozptylu a vestavěný mikroventilátor. Zatlačením na teleskopický kryt aktivujete ventilátor a rozšíříte šasi, čímž se zvětší vnitřní prostor pro cirkulaci vzduchu a rychlý odvod tepla. Ve srovnání s produkty bez ventilátoru se stejnými specifikacemi dokáže tento patentovaný mechanismus výrazně snížit teploty o 10 % a zachovat stabilní přenos dat. Opětovným zatlačením na kryt šasi zasunete.

Model SE920 je vybaven novým rozhraním USB4 s rychlostí čtení/zápisu 3800/3700 MB/s a dokáže přenést 10GB videosoubor s rozlišením 4K přibližně za tři sekundy.  Snadno se připojuje k různým operačním systémům a platformám, jako jsou Android, Mac OS a Windows. Disk je kompatibilní s herními konzolemi a může výrazně rozšířit herní knihovny hráčů. Hry se načítají mnohem rychleji ve srovnání s tradičními pevnými disky.

Nárazuvzdorný SD620 podle MIL-STD a bezkabelový SC610

Kromě vlajkové lodi, externího SSD disku SE920 s rozhraním USB4, uvedla společnost Adata na trh také externí SSD disky SD620 a SC610, které jsou navrženy pro specifické zákazníky. Model SD620 vypadá výkonně, elegantně a sportovně a je k dispozici v černé, modré a červené barvě. Vyznačuje se odolností proti pádu a nárazu z výšky 1,22 m podle normy MIL-STD a přenosovou rychlostí až 520 MB/s, je podporován napříč zařízeními.

Model SC610 navíc využívá velmi lehký design, který napodobuje tvar flash disku s výkonnostními vlastnostmi externího SSD. Využívá vysouvací konektor bez krytky, který nevyžaduje přenosový kabel. Přenosová rychlost dosahuje až 550/500 MB/s, což je pětkrát více než u běžných flash disků.

Zveřejněno: 01. 11. 2023