Spotřebitelé vnímají výdrž na baterie jako prioritu

Chytré telefony se staly zařízeními, které zcela proměnily každodenní život. V porovnání s telefony „starých časů“ však mají stále Achillovu patu a tou je výdrž baterie. Zatímco tlačítkové telefony vydržely bez problémů čtyři dny až týden, pro chytré telefony jsou dva dny bez sáhnutí po nabíječce maximem, kterého mohou při standardním používání dosáhnout. Velké a jasné obrazovky, výkonné procesory a rychlé připojení k internetu se na výdrži zařízení výrazně podepisují.

Nabízí se tedy otázka, zda existuje způsob, jak tuto situaci změnit a umožnit uživatelům používat svá zařízení bez obav z brzkého vybití. Navíc nejlépe tak, aby nemuseli nechávat telefon připojený k nabíječce přes celou noc, protože to ovlivňuje dlouhodobý výkon baterie. Společnost vivo sděluje svůj pohled na tuto problematiku skrze nedávno uvedenou vlajkovou loď X90 Pro.

Poznatky spotřebitelů: Výrobci chytrých telefonů by se měli zaměřit na výdrž baterie

Abyste mohli uvést na trh produkt, který splní očekávání, je nutné porozumět potřebám spotřebitelů. Podíváme-li se na zprávu společnosti Deloitte o digitálních spotřebitelských trendech od roku 2022, je zřejmé, že kromě ceny zákazníky nejvíce zajímá prodloužená výdrž baterie. Výdrž smartphonu je v dnešní době nutností a vědci ve společnosti Vivo na tento trend reagují.

Aby tým společnosti lépe pochopil, co motivuje uživatele k výběru konkrétního modelu chytrého telefonu, provedl v Rakousku vlastní průzkum trhu, zveřejněného v lednu letošního roku se závěry ohledně nomofobie – pocitu nervozity, když se (příliš) vybije baterie.

61 % respondentů v průzkumu přiznalo, že je zneklidňuje, když nabití jejich telefonu klesne pod 10 %, a více než 8 z 10 zároveň uvedlo, že je pro ně nutností být k zastižení. Jen asi třetina respondentů poznamenala, že jsou s výdrží baterie svého zařízení spokojeni, a 87,4 % tvrdí, že by byli raději, kdyby se výrobci chytrých telefonů více zaměřili na výdrž baterie a rychlost nabíjení.

Při konstrukci nové vlajkové lodi X90 Pro užili konstruktéři těchto poznatků a vytvořili smartphone, který umožní snížit stres v životě uživatelů tím, že se na něj budou moct vždy spolehnout.

Inteligentní technologie pro podporu náročného životního stylu

U telefonu Vivo X90 Pro již není nutné nabíjení přes noc. Smartphone se spoléhá na chytrou baterii s kapacitou 4870 miliampérhodin, která využívá dvoučlánkovou technologii. To snižuje zátěž v porovnání s jednočlánkovým modulem a umožňuje prodloužit životnost baterie. Díky miniaturizaci ostatních součástí smartphonu má baterie uvnitř zařízení více místa.

Rychlost a bezpečnost jako nejvyšší priorita

Při nabíjení pomocí dodávané 120W kabelové nabíječky dosáhne Vivo X90 Pro 50 % kapacity baterie pod osm minut. K úplnému nabití pak je třeba necelých 25 minut. Takových úspěchů je možné dosáhnout díky konstrukci baterie a technologii nabíjení, ale i díky zdokonalování a zlepšování chlazení smartphonu. Model X90 Pro využívá systém chlazení s odpařovací komorou o ploše 4002 m2. Je o třetinu větší než u předchůdce X80 Pro, což umožňuje lepší kontrolu teploty i během rychlého nabíjení. Zahřívání při intenzivním hraní her, kdy čipová sada tvrdě pracuje na co nejlepším grafickém výkonu, je lépe zvládnuto díky pozlacenému pomocnému rámečku, který snižuje vnější teplotu zařízení, zejména na rámečku, kde se drží v rukou, asi o 2 °C.

Ochranná opatření

Certifikace bezpečného nabíjení je součástí DNA společnosti Vivo a závazkem ke kvalitě a bezpečnosti jejích výrobků. Certifikát vydaný společností TÜV Rheinland dokazuje, že X90 Pro prošel náročnou 24bodovou bezpečnostní kontrolou, která prověřovala baterii, nabíjecí obvody, ochranu proti přetížení, ochranu portů, nabíjecí kabel, nabíjecí adaptéry a mnoho dalšího. Vše bylo podrobeno přísné kontrole, aby bylo zajištěno, že Vivo X90 Pro je pro své uživatele zcela bezpečný.

Praktičnost a komfort

Vivo je jedna ze společností, která stále poskytuje nabíjecí adaptéry jako součást balení. 120W adaptér dodávaný s modelem vivo X90 Pro je univerzální, takže může napájet notebooky, tablety, telefony i sluchátka.

Zveřejněno: 11. 04. 2023