Streamovací služba od Sony dostane podporu Dolby Atmos

Prémiová streamovací služba Bravia Core, která je k dispozici pouze pro televizory značky Sony, dostane podporu technologie Dolby Atmos. Tedy alespoň pro vybrané filmy.

Sony Bravia Core je první streamovací služba, která se dokázala přiblížit kvalitě UHD Blu-ray. Tzv. „PureStream“ bitová frekvence u ní činí až 80 Mb/s. Bravia Core je už součástí softwarové nabídky některých dosavadních televizí značky Sony, nicméně aplikace bude přirozeně nainstalována na všech modelech TV japonské značky pro rok 2023.

Zákazníci, kteří si koupí televize A95L, A80L, X95L nebo X90L, dostanou jako dárek deset kreditů na půjčení premiérových filmů a 24 měsíců přístupu ke starším titulům v knihovně. U levnějších TV Sony budou obě tato čísla poloviční.

Některé filmy v knihovně navíc letos dostanou podporu Dolby Atmos. To je bonus navíc k doposud podporovaným technologiím, například IMAX Enhanced nebo DTS audio.

Pokud ale máte televizi Sony připojenou k internetu přes LAN port, kvůli omezení tohoto portu nevyužijete bitovou frekvenci streamovaných filmů naplno. Proto výrobce doporučuje používat pro připojení k internetu buď Wi-Fi nebo USB LAN dongle.

Zveřejněno: 03. 03. 2023