Studie: PC mají ze všech zařízení nejhorší kvalitu obrazu

Studie společnosti Conviva dochází k závěru, že pokud chcete lepší než špatnou obrazovou kvalitu při streamování videa, měli byste přestat používat PC a přejít na jinou platformu.

Conviva každoročně poměřuje více než 180 milionů streamů a každé čtvrtletí na základě svého zkoumání vydává oficiální zprávu. Za třetí kvartál 2021 oznámila, že došlo k meziročnímu zlepšení přenosové rychlosti v průměru o 10 % na 6,97 Mb/s. Tento průměr se týká všech světových regionů a všech typů zařízení.

Jenže pokud se toto číslo rozdělí na drobné, je vidět, že PC jako platforma v tomto ohledu značně pokulhává. Zatímco tak například chytré televize streamují průměrnou rychlostí 8,80 Mb/s a herní konzole 7,98 Mb/s, u počítačů tato rychlost činí jen 2,95 Mb/s s meziročním zlepšením jen o 3 procenta.

Důvod spočívá hlavně v tom, že kvůli (nebo díky?) své otevřenosti jsou PC vhodnými „nosiči“ pro kopírování obsahu. Někteří dodavatelé originálního obsahu kvůli tomu omezují přenosovou rychlost na HD (720p) nebo Full HD (1080p).

Foto: Pixabay

Zveřejněno: 20. 12. 2021