Surfování bez cookies? DuckDuckGo nabízí alternativu

Možná už znáte vyhledávač DuckDuckGo, který sice není tak výkonný, co se týče přesnosti výsledků vyhledávání jako Google, ale na druhou stranu nesbírá vaše data.

Pod stejným názvem byl nedávno představen prohlížeč, který blokuje trackery a cookies, s jejichž pomocí si velké společnosti běžně vytvářejí personalizovaný profil vaší osoby, vaši tzv. on-line identitu. Tato identita je různými společnostmi běžně zneužívána a následně přeprodávána tomu, kdo dá nejvíc. Výsledkem jsou personalizované reklamy, což je asi nejvýraznější viditelný výsledek těchto kroků.

Pokud už máte sběru svých dat ve velkém dost, stáhněte si namísto běžně používaných prohlížečů právě řešení DuckDuckGo. Tato aplikace je relativně nově dostupná také pro platformu Windows 10. Vyhledávač od DuckDuckGo v dnešní době využívají desítky milionů lidí, přičemž se očekává, že zájem o surfování bez nadměrného sběru osobních dat bude vzrůstat. Osobní data nás všech, co se pohybujeme on-line se totiž stále častěji stávají produktem.

Prohlížeč, který vám zajistí větší soukromí při surfování, stáhnete zde: https://duckduckgo.com/app

Zveřejněno: 28. 12. 2023