Synology BeeDrive 4TB a aktualizace BeeDrive 1.2 s podporou macOS

Dnes bylo na trh uvedeno zařízení BeeDrive s kapacitou 4 TB. O den dříve se také podařilo úspěšně spustit plnou podporu systému macOS pro desktopovou aplikaci BeeDrive v rámci aktualizace BeeDrive 1.2. Ta uživatelům Maců nabízí bezcloudové řešení pro automatizované zálohování souborů v reálném čase.

BeeDrive je kompaktní datové centrum, které dokáže současně zálohovat osobní soubory a fotografie z počítače, telefonu a tabletu. Nastavení netrvá ani tři minuty a ihned poté může libovolný uživatel počítače začít pomocí zařízení BeeDrive chránit svoje soubory lokální přenosovou rychlostí a současně zajistit ochranu soukromí a vlastnictví dat.

Po připojení k počítači mohou uživatelé zvolit, které složky chtějí chránit. BeeDrive automaticky zálohuje všechny změny v těchto složkách v reálném čase a poskytuje tak kratší dobu mezi okamžikem havárie a časem poslední zálohy dat (RPO) než zálohy prováděné podle plánu třeba každou hodinu. Soubory záloh se ukládají v zařízení BeeDrive ve stejném formátu, v jakém se nacházejí v počítači. V případě poruchy počítače mohou uživatelé svoje zařízení BeeDrive jednoduše připojit k jinému počítači a začít se svými soubory ihned pracovat – nemusí tedy instalovat žádný software ani procházet časově náročným procesem obnovení souborů.

Zařízení BeeDrive také prostřednictvím sítě Wi-Fi zálohuje fotografie a videa ze zařízení se systémem iOS a Android a zároveň tak chrání telefony a tablety. Pokud se počítač s připojeným zařízením BeeDrive a mobilní zařízení nacházejí ve stejné síti, stačí naskenovat QR kód a zařízení BeeDrive spustí zálohování s cílem uvolnit místo ve vašem telefonu.

Jelikož se na tyto přenosy nevztahují omezení šířky pásma internetu nebo poskytovatelů cloudových služeb, dokáže být zálohování pomocí zařízení BeeDrive 11krát rychlejší než zálohování velkých souborů z počítače do cloudu a 6krát rychlejší než zálohování z mobilních zařízení.

Služba BeeDrop a obousměrná synchronizace zvyšují produktivitu

Terénní pracovníci a jiní profesionálové, kteří na svém telefonu pořizují velké množství fotografií a potřebují je používat v počítači nacházejícím se v kanceláři, mohou prostřednictvím funkce BeeDrop bezdrátově odesílat obsah vygenerovaný v mobilním telefonu se systémem iOS a Android do zařízení BeeDrive. Tyto soubory jsou v počítači ihned k dispozici – již není potřeba je nahrávat do cloudu a následně je z něho stahovat.

Při přecházení mezi pracovním a domácím počítačem dokáže zařízení BeeDrive synchronizovat soubory mezi počítači ihned po svém připojení – v počítači, na kterém pracujete, jsou tedy všechny soubory vždy aktuální a současně se v zařízení BeeDrive uchovává jejich druhá kopie.

Dostupnost BeeDrive

Zařízení BeeDrive s kapacitou 1 TB a 2 TB pro systémy Windows, iOS a Android bude možné zakoupit od poloviny června.

Pro Macy je tu aktualizace BeeDrive 1.2

Provedení této aktualizace umožní uživatelům Mac provádět všechny výše popsané úkony.

1) Integrace s Macem pomocí aktualizace BeeDrive 1.2

Po aktualizaci BeeDrive 1.2 mohou uživatelé počítačů Mac využívat stejné a kompletní funkce, které jsou k dispozici ve verzi pro Windows. Tato aktualizace umožní bezproblémové používání napříč platformami. Například uživatelé vlastnící doma i v práci počítače se systémem Windows i Mac mohou jednoduše připojit BeeDrive a zapnout funkci synchronizace souborů, která zajistí aktuálnost obou systémů.

2) Plynulá integrace

Uživatelé mobilních zařízení, nejen iOS, ale i Androidu, mohou nyní využívat aplikaci BeeDrop k přenosu souborů mezi zařízeními Android a systémy Mac, čímž získají maximálně plynulou správu dat.

3) Vylepšení mobilního přístupu: funkce prohlížeče souborů BeeDrive

Kromě toho jsme v mobilní aplikaci BeeDrive zavedli funkci prohlížeče souborů. Tato aktualizace umožňuje uživatelům systémů iOS i Android prohlížet, stahovat a sdílet soubory BeeDrive přímo z aplikace.

Zveřejněno: 17. 01. 2024