Synology Safe Access pro vyšší úroveň ochrany při procházení internetem

Safe Access je výkonné řešení pro správu přístupu k internetu dostupné pro směrovače Synology Router. Pomocí několika kliknutí můžete zajistit bezpečí svých dětí online, prosazovat firemní zásady pro používání internetu a porozumět chování jednotlivých uživatelů ve svých sítích.

Funkce Safe Access chrání sítě a umožňuje spravovat zařízení připojená ke směrovači Synology Router. Co vám může nabídnout?

·         Uživatelské a síťové profily: Snadné použití internetových zásad na skupinu chytrých zařízení, která patří někomu nebo na všechny miniaplikace připojené k vaší síti.

·         Správa času: Nastavte plán, který zařízením vašich dětí automaticky vypne přístup k internetu a řekne jim, že je čas jít spát nebo si jít hrát.

·         Webové filtrování: Díky vestavěné, automaticky aktualizované webové databázi můžete uživatelům zabránit v přístupu na stránky pro dospělé, s násilím, hry, weby na sociálních sítích a další. Stačí k tomu jen pár kliknutí.

·         Monitorování a vytváření sestav: Získejte přehled o internetových aktivitách jednotlivých uživatelů, například o celkové době online nebo o pokusech o návštěvu nevhodných webových stránek.

Funkce Safe Access je ve výchozím nastavení dostupná v systému Synology Router Manager (SRM). Je přístupná ze systému SRM instalovaném na počítači i z mobilní aplikace DS router (dostupná pro systémy Android a iOS ).

Profily a jejich nastavení

Profily pomáhají spravovat internetové aktivity zařízení připojených k vaší síti. Pro určitého uživatele můžete vytvořit profil uživatele a přiřadit mu zařízení pro správu. Podobně můžete vytvořit síťový profil pro správu zařízení připojených k určité síti. Touto sítí může být místní síť nebo hostovaná síť Wi-Fi.

Webové filtry

Služba Safe Access nabízí čtyři přednastavené typy webových filtrů s různými úrovněmi kontroly webových stránek zaměřené na různé uživatele. Na profily můžete použít jeden z výchozích filtrů, přizpůsobit vlastní webové filtry jako výchozí styl nebo filtry dále přizpůsobit podle svých potřeb.

Můžete například blokovat uživatelům přístup na stránky pouze pro dospělé, použít různé filtry pro různá denní období a integrovat funkci bezpečného hledání, která blokuje explicitní výsledky hledání.

Uživatelé, kteří se domnívají, že přistupují k oprávněným webovým stránkám pro jejich práci nebo právě sloužící k účelu, který potřebují, mohou odeslat požadavek, aby správce zkontroloval a odblokoval určitou URL adresu. Takové výměny pomáhají zlepšit přesnost webového filtru a poskytují určitou flexibilitu v přístupu na web.

Internetové plány a časové kvóty

Safe Access rovněž umožňuje určit, kdy budou profily povoleny nebo zakázány pro přístup k internetu. Můžete například typicky nastavit plán, který zařízením vašich dětí automaticky vypne přístup k internetu.

Denní čas přístupu k internetu pro vaše uživatelské profily lze nakonfigurovat tak, aby uživatelé mohli spravovat své vlastní plány přístupu. Uživatelským profilům však můžete také udělit dodatečnou dobu využití internetu, aniž byste změnili jejich plán internetu a časovou kvótu.

Nad vším máte plnou kontrolu

Aplikace rovněž nabízí možnost monitorování aktivit. Tak rychle získáte přehled o aktivitě jednotlivých uživatelů na internetu, nevhodných pokusech o přístup a nebezpečných pokusech o přístup. Na stránce aktivit si můžete prohlížet události profilu a systému a vytvářet sestavy zahrnující podrobné statistické údaje o internetových aktivitách jednotlivých profilů. Pravidelné sestavy lze generovat každý den, týdně nebo měsíčně a sledovat tak poslední trendy.

Více informací včetně nastavení aplikace lze nalézt na tomto odkazu: https://kb.synology.com/cs-cz/SRM/tutorial/Quick_Start_Safe_Access.

Zveřejněno: 02. 11. 2023