Systém domácího kina Monolith má certifikaci THX

Monolith uvádí nový 5.1kanálový systém domácího kina, M518HT, který disponuje certifikací THX, jíž přináší do velmi kompaktního balení.

Sada M518HT sestává z pětice satelitních reproduktorů plného pásma, které jsou jen 16 centimetrů vysoké, ale přesto dokážou vyluzovat nízké frekvence už od 80 Hz. Jmenovitý odpor repráků je 4 ohmy a jejich základem je 4,5palcový koncentrický měnič s 20mm výškovým reproduktorem a vlnovodem.

Součástí balení je také 8palcový subwoofer směřující dolů, který je poháněný 150wattovým zesilovačem udávaná frekvenční odezva subwooferu sahá až k 30 Hz. Navíc je k dispozici dostatek různých možností nastavení, takže si hudbu můžete přizpůsobit svému obrazu.

Novinka disponuje certifikací THX Certified Compact pro místnosti o objemu do 57 metrů krychlových s udávanou vzdáleností od obrazovky (v případě zkombinování s televizorem) 2,4 metru. Systém domácího kina Monolith M518HT je zatím k dispozici ve Spojených státech za přibližně 800 dolarů, což je necelých 20 tisíc korun.

Zveřejněno: 24. 08. 2022