TinyTV 2 je přenosná TV s 1palcovým displejem

Na Kickstarteru si můžete v rámci kampaně koupit malou přenosnou televizi s 1palcovým displejem. Sice nevíme, k čemu to bude, ale kampaň sbírá finance dost rychle.

V rámci kickstarterové kampaně bylo vysbíráno už několik stovek tisíc dolarů, přičemž původní cíl činil 15 tisíc. Nejde přitom o televizi, na které byste mohli sledovat klasickou TV – do tak malých rozměrů by se vám totiž nevešel tuner. TinyTV 2 od společnosti TinyCircuits dokáže přehrávat videa, která na ní máte uložená.

Jedná se o přenosnou televizi (přenášet ji můžete mezi dvěma prsty), jejíž palcový displej má rozlišení 216 x 135 pixelů. Na úložišti se nachází osm giga prostoru a vepředu najdete integrovaný reproduktor, tlačítka pro zapnutí a regulaci hlasitosti, integrovaný infračervený přijímač pro kompatibilitu s dálkovým ovládáním a USB-C pro nahrávání a nabíjení baterie.

Televizi koupíte za 49 dolarů, což je zhruba 1.100 Kč. A pokud byste si přáli ještě menší televizi, máte možnost – TinyCircuits totiž v rámci jiné kampaně na Kickstarteru nabízejí i TinyTV Mini. Zmenšená varianta TinyTV 2 disponuje jen 0,6palcovým displejem s rozlišením 64 x 64 pixelů. Obě televize běží na čipu Raspberry Pi.

Zveřejněno: 21. 11. 2022