TP-Link vstupuje do éry WiFi 7 s třípásmovým routerem Archer BE800

Společnost TP-Link přichází s novým třípásmovým WiFi 7 routerem Archer BE800 s rychlostí 19 Gb/s a 12 datovými toky. Designově unikátní model nabízí výkonné bezdrátové i kabelové připojení.

Nový standard WiFi 7 poskytuje vysokou datovou propustnost až 46,1 Gb/s na frekvencích 2,4, 5 a 6 GHz se šířkou pásma až 320 MHz. Efektivnější modulace signálu přináší oproti předchozímu standardu WiFi 6/6E vyšší výkon, nižší latenci, robustnější ochranu proti rušení a vyšší účinnost datových přenosů. Uživatelé si tak s novým routerem Archer BE800 mohou dopřát plynulé streamování obsahu, bezproblémové používání VR/AR aplikací, vysoce kvalitní videokonference, náročné online hry i vysokorychlostní stahování. Model je kompatibilní se všemi předchozími generacemi Wi-Fi zařízení. Router podporuje technologii Multi-Link Operation (MLO), což kromě vyšší propustnosti a nižší latence přináší výrazně lepší spolehlivost i nedávno vzniklých aplikací.

Router Archer BE800 je vybaven širokou škálou portů. Nechybí dva 10G WAN/LAN porty, z nichž je jeden klasický RJ45 a druhý je kombinovaný RJ45/SFP+ pro optické i měděné kabely. Další čtyři 2,5 Gb/s porty a jeden USB 3.0 port představují optimální řešení pro zajištění funkčnosti celé domácí sítě.

Na samotném těle routeru je integrováno osm antén s podporou technologie Beamforming, které zajišťují silné a spolehlivé připojení s velkou kapacitou a minimálním rušením. Unikátní LED displej na čele zařízení dokáže zobrazit přes 3000 grafických symbolů od počasí, přes aktuální čas až po emotikony. Chlazení routeru je řešeno pasivním chladičem, který posiluje kovová textura těla obvodu celého přístroje. Router tak skvěle zapadne do všech moderních domácností.

Větší domácnosti ocení plnou kompatibilitu se standardem EasyMesh. Ten dokáže eliminovat mrtvé zóny bez signálu. K routeru Archer BE800 stačí přidat další router nebo extender s podporou EasyMesh, čímž vznikne jedna Wi-Fi mesh síť pro celou domácnost.

Vylepšené zabezpečení TP-Link HomeShield chrání před kybernetickými hrozbami. Potenciální hrozby dokáže detekovat v reálném čase, poskytuje rodičovskou kontrolu nebo umí přidělovat vyšší výkon vybraným zařízením. S HomeShield Pro lze navíc získat ochranu před DDoS útoky, ochranu sítě internetu věcí nebo rozšířenou rodičovskou kontrolu. Router také umí vytvořit privátní síť internetu věcí (IoT) pro vysoké zabezpečení domácí sítě. Náročnější uživatelé ocení podporu VPN klientů a serverů.

Navzdory vyspělým funkcím podporujícím nejmodernější technologie je router Archer BE800 snadno nastavitelný a ovladatelný. Lze jej obsluhovat mobilní aplikací Tether pro Android a iOS, nebo webovým rozhraním. Základní nastavení routeru zvládne i laik za pár minut. K takto nachystané Wi-Fi síti lze připojit až sto zařízení.

Cena zařízení se bude pohybovat od 18.500 Kč.

Zveřejněno: 14. 12. 2023