V segmentu síťových zařízení se profiluje značka Mercusys

V segmentu síťových zařízení se na českém trhu profiluje nová značka Mercusys, která chce uživatelům nabídnout především dobrý poměr ceny a výkonu.

K jedněm z prvních produktů značky patří dvojice routerů, z nichž ten první, Mercusys MR50G, nabízí uživatelům rychlost přenosu dat do 1900 Mb/s, z toho 600 v pásmu 2,4 GHz a „zbytek“ v pásmu 5 GHz.

Víceziskové antény s technologií Beamforming zajišťují optimální pokrytí zasíťovaného prostoru a mimo jiné šetří energii připojených koncových zařízení. Navíc technologie MU-MIMO zajišťuje, že k routeru může být simultánně připojeno více těchto zařízení, a to při plnohodnotné rychlosti.

Top modelem je však router Mercusys MR70X, který kromě toho všeho umí i síť nové generace Wi-Fi 6. Efektivitu sítě zde opět zvyšuje MU-MIMO, tentokrát v kombinaci s modulací OFDMA. Šifrování WPA3 pak zajišťuje vyšší bezpečnost sítě s méně úspěšnými útoky zvenčí. Režim přístupového bodu navíc umožňuje rozšíření stávající kabelové sítě prostřednictvím bezdrátové sítě.

Zveřejněno: 25. 05. 2021