Většina LCD TV od Samsungu má panely z Číny

Ačkoliv má jihokorejský Samsung svou dceřinou společnost, která ve velkém chrlí na trh vlastní panely, většina televizí značky je i tak vybavena panely z Číny, většinou od společnosti TCL.

Důvod totiž spočívá v tom, že Samsung Display už LCD panely nevyrábí. A to od června 2022, kdy se společnost rozhodla dát přednost konkurenčním technologiím. Téměř 60 % produkce firmy Samsung Electronics tak v dnešní době pokrývají LCD panely z Číny.

Podle korejského portálu The Elec bude přibližně čtvrtina (26 %) všech LCD televizorů od Samsungu v roce 2023 vybavena panely od čínské společnosti CSoT, což je dceřiná firma TCL. Na druhém místě je opět čínská HKC a na čtvrtém BOE s 21 %, respektive 17 %. Mezi nimi se již nachází jen japonský Sharp s 12 %.

Jak firma Samsung, tak i její největší domácí konkurent LG se v posledních letech více zaměřily na OLED panely. Samsung Display v současné době navyšuje výrobu QD-OLED panelů. Nicméně ještě letos by se na trhu mohla objevit vůbec první televize od Samsungu, která bude vybavena OLED panelem od konkurenčního LG Display.

Zveřejněno: 13. 07. 2023