Zjednodušené karetní platby kryptoměnami

Mastercard rozšíří svůj karetní program pro kryptoměnové peněženky a trhy, a usnadní partnerům převod kryptoměn na tradiční, zákonné měny (fiat). Správci kryptoměn budou moci nově klientům nabízet vlastní karetní programy a umožňovat jim snadnější platby.

Spolu se svými partnery bude společnost Mastercard testovat nové možnosti, jak bankám a správcům kryptoměn usnadnit vydávání karet pro klienty. Spotřebitelé zase získají možnost platit kryptoměnami kdekoliv, kde lze platit kartami Mastercard. „Díky této inovaci nebudou digitální peníze pouze záležitostí finanční spekulace, ale také prostředkem reálné platby za běžné produkty a služby,“ uvedl Michal Čarný, generální ředitel společnosti Mastercard pro Českou republiku a Slovensko.

Mastercard v tomto projektu spolupracuje s několika finančními specialisty. V rámci rozšířeného programu Crypto Card Program budou společnosti Paxos a Circle poskytovat své platformy k převodům kryptoměn na zákonná platidla. Převod bude probíhat přes tzv. stablecoiny, tj. kryptoměny vázané na tradiční měny, které poskytují potřebnou cenovou stabilitu a jsou kryty rezervními fondy. Zjednodušení celého procesu umožní dalším bankám a kryptospolečnostem, aby pro své klienty rozšířily možnosti placení o populární kryptoměny.

Zveřejněno: 04. 08. 2021