Čtvrtá generace All-in-One počítačů Lenovo ThinkCentre M90a Pro zvyšuje standardy

Společnost Lenovo představila čtvrtou generaci zařízení ThinkCentre M90a Pro a nastavila nový standard pro profesionální stolní počítače typu All-in-One (AIO). Výkonný počítač s Windows 11 je navržen tak, aby vyhověl potřebám tvůrců obsahu i moderních pracovišť. Uživatele zaujme 27palcový QHD displej a chytré funkce, které zlepšují využití, konektivitu a soukromí.

Čtvrtá generace ThinkCentre M90a Pro, přináší dostatečný výkon, rozšiřitelnost i výsledky díky nejmodernějším technologiím včetně platformy Intel vPro Enterprise a procesory Intel Core i9 až 13. generace, grafickou kartu Nvidia GeForce RTX 4050 a až 64 GB DDR5 operační paměti. Pro snadnou optimalizaci systému je ThinkCentre M90a Pro Gen 4 vybaven nástrojem Energy Performance Optimizer, který využívá strojové učení k rozpoznání úkolů a zvýšení výkonu v případě potřeby.

ThinkCentre M90a Pro Gen 4 umožňuje rychlé sdílení souborů pomocí portu Thunderbolt 4, který zvládne přenosovou rychlost až 40 Gb/s. Tento AIO počítač nabízí podporu dalšího 8K monitoru nebo dvou 4K monitorů a může být vybaven externími GPU a úložnými jednotkami. Po připojení k jiným zařízením může fungovat i jako samotný monitor. 

Přesné a promyšlené zobrazení


ThinkCentre M90a Pro Gen 4 se může pochlubit 27palcovým QHD displejem s jasem 350 nitů a 99% barevným pokrytím sRGB. Každý počítač je individuálně kalibrován, aby se zajistilo, že stejný obraz bude u každého modelu vypadat stejně. Má certifikáty Eyesafe 2.0 a Flicker Free od společnosti TÜV Rheinland a hardwarově zabudovanou technologii Natural Low Blue Light, která snižuje únavu a zatížení očí.

Zjednodušené propojení více zařízení

Kromě portu Thunderbolt 4 nabízí ThinkCentre M90a Pro Gen 4 také volitelný port Thunderbolt 34, který uživatelům umožňuje sdílet displej jako Thunderbolt monitor při připojení pomocí USB-C kabelu, jež je součástí balení. Prostřednictvím této funkce mohou uživatelé také sdílet druhý M.2 SSD disk s notebookem nebo počítačem a využívat vysokorychlostní přenos dat.

Navržený pro moderní profesionály

Soukromí, zabezpečení a spolehlivost jsou pro moderní profesionály nezbytné a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 kombinuje hardware a software, aby uživatelům poskytl klid. Pomocí kombinace AI, detekce lidské přítomnosti (Human Presence Detection, HPD) nové generace s radarovým senzorem a RGB-IR kamery dokáže AIO počítač zajistit maximální soukromí pomocí bezdotykového přihlášení a odhlášení, které automaticky rozmaže vaši obrazovku, když je někdo za vámi.

Kromě řady bezpečnostních funkcí disponuje ThinkCentre M90a Pro Gen 4 zabudovaným diskrétním TPM 2.0 čipem pro bezpečnější šifrování a je vybaven technologií ThinkShield pro ochranu dat a majetku. Zároveň může blokovat úložná USB zařízení pomocí Smart USB Protection.

Pro zachování výkonu a zabezpečení ThinkCentre M90a Pro Gen 4 i dalších zařízení napříč firemní flotilou je ideálním nástrojem Lenovo Device Manager pro správu koncových bodů pro uživatele. Lenovo Device Manager je navržen pro spolupráci Windows 11 a dalšími operačními systémy a je flexibilním a škálovatelným řešením uloženým na cloudu, které uživatelům umožňuje připojit se a konfigurovat nastavení. Lenovo Device Manager zároveň pracuje na optimalizaci a vylepšení funkčnosti zařízení, sledování konektivity, sledování změn hardwaru a softwaru a další.

Záměr v chytrém designu

Mezi vylepšení patří dokovací lišty pro telefon, vestavěné základny pro správu kabelů a joystick na displeji pro snadný výběr nastavení obrazu. Profesionálům, kteří chtějí ještě zvýšit produktivitu svého systému, nabízí Lenovo příslušenství (prodáváno samostatně) včetně zařízení pro konferenční hovory Conference Call Base se čtyřmi mikrofony pro 360stupňové dálkové snímání a čtyřmi reproduktory Harman pro čistý zvuk.

Zařízení Conference Call Base, které je certifikováno pro Microsoft Teams, se připojí k počítači pomocí standardního rozhraní USB Type-C a je vyladěno pro lidský hlas. Nabídne také funkce umělé inteligence pro potlačení ozvěny a hluku.

Cena a dostupnost

Čtvrtá generace Lenovo ThinkCentre M90a Pro bude dostupná od listopadu za cenu od 47.900 Kč.

Zveřejněno: 12. 10. 2023