Dell má první 32" 6K monitor s panelem IPS Black

Dell uvádí vůbec první 32" 6K monitor, který je vybavený panelem typu IPS Black, jež má zdůrazňovat a rozšiřovat úrovně černé.

Řadu prémiových monitorů Dell rozšiřuje konkrétně model Dell U3224KB, který v sobě kombinuje 6K rozlišení s vylepšenými úrovněmi černých odstínů. Jeho rozlišení činí 6144 × 3456 pixelů, HDR ovšem novinka nepodporuje.

IPS Black LCD panel je vylepšenou verzí IPS LCD panelu, kterou vyrábí společnost LG Display. Běžný IPS LCD panel sice přináší skvělé pozorovací úhly, nicméně ty jsou vyváženy kompromisem v podobě horšího kontrastu a úrovní černé. Dell tvrdí, že v jeho podání přináší IPS Black oproti klasickému IPS o 41 % hlubší úrovně černé a až 1,4krát vyšší kontrastní poměr.

Právě kontrastní poměr činí u IPS Black LCD panelu 2000:1, což je pořád horší než u VA LCD, o OLED technologii ani nemluvě.

Po stránce konektivity se u nového monitoru od Dellu dočkáme rozhraní Thunderbolt 4, mini DisplayPort 2.1 a USB-C. Z dalších technologií můžeme jmenovat integrovanou 4K webkameru, dvojici 14W reproduktorů nebo 99% pokrytí barevné škály DCI-P3.

Zveřejněno: 06. 01. 2023