Jak umělá inteligence může pomoci při čištění zubů?

V dnešní době, kdy se technologický pokrok stává součástí našeho každodenního života, jsme svědky revoluce téměř ve všech oblastech. Ústní hygiena není výjimkou, což potvrzuje i značka Oral-B. Tato značka má na trhu řadu elektrických zubních kartáčků iO, které v sobě integrují umělou inteligenci, a představují tak nejinovativnější způsob čištění zubů, jaký je v současnosti k dispozici.

Zubní kartáček Oral-B řady iO spolupracuje se senzory umělé inteligence, které sledují pohyb a tlak kartáčku v ústech a čistí vaše zuby co nejúčinněji. Tato data jsou následně zpracována a analyzována, čímž se vznikne personalizovaný přístup k čištění zubů přizpůsobený každému uživateli. Kartáčky tak dosahují účinnějšího odstraňování zubního plaku a významně přispívají k lepší péči o zuby.

Revoluční magnetická technologie

Řada zubních kartáčků Oral-B iO je vybavená revoluční magnetickou technologií a kombinuje vlákna s mikrovibracemi a kulatou kartáčkovou hlavou, inspirovanou zubními lékaři. Výhodou kartáčků Oral-B iO je, že uživatelé mají už po prvním týdnu používání pocit profesionální zubní péče. Je to díky špičkové technologii v kombinaci s umělou inteligencí, které dohromady tvoří inovativní přístup ke každodenní péči o dokonalý úsměv i zdraví ústní dutiny.

Interaktivní displej

Další z inovativních funkcí kartáčku je interaktivní displej, který zobrazuje všechny důležité informace. Displej umožňuje uživateli zvolit a nastavit režim čištění tak, aby vyhovoval jeho potřebám. Na výběr je až sedm režimů čištění, včetně denního režimu čištění, jemného režimu, režimu péče o dásně, režimu intenzivního čištění, režimu bělení, super jemného režimu nebo režimu čištění jazyka. Přidanou hodnotou displeje je možnost nastavení vlastních pozdravů a smajlíků při každém kvalitním čištění zubů, což ocení zejména mladší uživatelé. Displej tak dodává zubnímu kartáčku prvek interaktivity a usnadňuje uživatelům všech věkových kategorií zapojení kartáčku do každodenního rituálu čištění zubů.

Chytrý snímač tlaku

Další vlastností řady iO je snímač tlaku. Senzor vždy upozorní uživatele, pokud neodhadne velikost tlaku vyvíjeného při čištění zubů. Červená barva senzoru signalizuje nadměrný tlak, bílá barva nedostatečný a zelená přiměřený tlak. Zubní kartáček se tak stává užitečným pomocníkem zejména pro ty, kteří mají tendenci vyvíjet na zuby příliš velký tlak, nebo si je naopak čistí nedostatečně. S elektrických zubním kartáčkem řady iO od Oral-B však pokaždé dosáhnou optimálního tlaku pro účinné a šetrné čištění.

Ústní hygiena pod palcem díky aplikaci

O vaše zuby bude profesionálně postaráno také díky aplikaci Oral-B. Aplikace Oral-B využívá umělou inteligenci s 3D mapováním zubů, která zaznamenává povrch každého zubu. Například díky technologii Brushing Recognition podporované umělou inteligencí aplikace sleduje celý proces čištění zubů a poskytuje podrobné informace o vašem stylu čištění.

Po vyčištění zubů aplikace automaticky zobrazí podrobnosti o tom, jak účinně jste si čistili zuby v konkrétních oblastech, včetně upozornění na nedostatečný tlak a závěrečného skóre. Tato technologie využívá strojové učení k analýze jedinečného stylu čištění zubů každého uživatele, aby pomohla zdokonalit rutinu ústní hygieny.

Získáváte tak neustálý přehled o tom, jak dlouho jste se o zuby starali, zda jste dodržovali správný tlak a hlavně, jak důkladně jste si zuby vyčistili. To umožní podrobné sledování účinnosti čištění v horní, dolní, přední a boční části úst.

Nejlepší na konec

Aplikace je natolik pokročilá, že dokáže ukládat data z více kartáčků, takže synchronizace kartáčku s aplikací není nutná po každém čištění, ale stačí jednou týdně. Potěší i doba nabíjení. Díky nové kompaktní magnetické nabíječce Sense se kartáček plně nabije za pouhé tři hodiny.

Zveřejněno: 22. 12. 2023