Mercusys MR30G: router pro všechny, kdo potřebují stabilitu

Pod značkou Mercusys byl na trhu představen zcela nový router MR30G, který je určen pro všechny uživatele, kteří vyžadují stabilitu, ale nepotřebují úplně závratnou rychlost Wi-Fi 6.

Jak již tedy bylo naznačeno, podporuje zařízení „jen“ Wi-Fi 5, tedy 802.11ac. Přesto se dá říct, že pokud právě nepotřebujete streamovat 8K video nebo on-line hry v tom nejvyšším rozlišení, jste na správné adrese.

Mercusys MR30G totiž dosahuje maximální rychlosti přenosu dat do 1,2 Gbit/s, z toho ve frekvenčním písmu 5 GHz 867 Mbit/s a v pásmu 2,4 GHz pak 300 Mbit/s. Díky čtyřem externím anténám s vysokým ziskem a technologii Beamforming (modelování paprsku) ale tahle rychlost doputuje s vysokou efektivitou přesně tam, kde má, tedy k jednotlivým koncovým zařízením.

Díky technologii MU-MIMO pak router dokáže komunikovat dokonce s více zařízeními současně, což znamená zvýšenou propustnost bezdrátové sítě pro jednotlivá zařízení. Snadná správa bezdrátové sítě pak zahrnuje třeba rodičovskou kontrolu, QoS nebo síť pro hosty. K dispozici je také podpora technologií IPTV a IPv6.

Zveřejněno: 27. 09. 2021