Nové pračky a sušičky AEG v rytmu udržitelnosti

Praní je jednou z energeticky nejnáročnějších činností v rámci našich domácností. Tohle se teď snaží změnit různí výrobci, mimo jiné AEG.

Tato společnost se snaží o to, aby její pračky a sušičky co možná nejvíce šetřily vodu a energii a byly tak více udržitelnými, což dokazuje i novou kolekcí. Například řada praček AEG série 9000 AbsoluteCare disponuje novou technologií změkčování vody SoftWater, která filtruje a čistí vodu na praní. Dále tu máme nový, jen 49minutový program AbsoluteWash, jenž dokáže na 30 stupňů vyprat až pět kilogramů prádla.

Technologie PowerClean v pračkách AEG zase předmíchává a aktivuje prací prostředky ještě předtím, než se dostanou do bubnu. To zajišťuje vyšší účinnost pracích prostředků a ty se tak podle výrobce dostanou ke každému vláknu.

Sušičky série 9000 AbsoluteCare Plus jsou zase vybaveny funkcí 3D Scan, jež umí sušit a skenovat prádlo až do hloubky 10 cm. Díky tomu mohou při mnohem nižší spotřebě energie účinně sušit například péřové bundy nebo zimní oblečení.

Zveřejněno: 27. 09. 2022