Špička: Stocentimetrový prohnutý mega monitor Philips 5K2K UltraWide Thunderbolt

Tento dokovací monitor Philips je vybaven připojením Thunderbolt 4. V porovnání s konvenčními monitory s USB-C poskytuje Thunderbolt 4 bleskově rychlý přenos dat (40 Gb/s), podporuje video ve vysokém rozlišení, nabízí přenos více streamů pro řetězení, má 90W napájení pro externí zařízení a poskytuje stabilní ethernetové připojení o rychlosti 1 Gb/s.

Řetězení vám umožní ovládat více monitorů a zařízení z jediného portu Thunderbolt na vašem notebooku. Z portu Thunderbolt na notebooku se připojte k tomuto monitoru, z druhého portu Thunderbolt na tomto monitoru se pak můžete připojit k dalšímu monitoru. S rozlišením UltraWide 5K2K(5120 × 2160) je hloubka barev jasnější a neuniknou vám ani drobné detaily obrazu. Díky větší ploše obrazovky zažijete úplně nový styl produktivity, protože na obrazovce máte k dispozici plochu o šířce zhruba dvou a půl běžného monitoru…

Monitor je vybaven vestavěnou 5MP webkamerou, mikrofonem s funkcí potlačení okolního hluku a reproduktory, což jej dělá ideálním pro práci z domova a spolupráci na dálku. Webkamera je certifikovaná pro Windows Hello. Je vybavena pokročilými snímači k rozpoznávání obličeje Windows Hello, které vás pohodlně přihlásí do zařízení se systémem Windows za méně než dvě sekundy. Fyzický přepínač kamery poskytuje větší soukromí, když se nepoužívá. Mikrofon s funkcí potlačení hluku a dva integrované reproduktory o výkonu 5 W zajistí bezproblémovou komunikaci.

IPS displej monitoru Philips splňuje standard TUV Rheinland Eyesafe a ochrání vás před dlouhým vystavením modrému světlu. Vždy zapnutý filtr modrého světla pomáhá předejít únavě očí z digitálních obrazovek, ale také garantuje přesnost barev.

Compact Ergo Base je uživatelsky přívětivá základna monitoru, umožňující měnit náklon, natočení i výšku, aby si každý uživatel mohl nastavit pozici, zaručující maximální pohodlí při práci.

PowerSensor je vestavěný „senzor osob“, který vysíláním a přijímáním neškodných infračervených signálů zjišťuje přítomnost uživatele a automaticky sníží jas monitoru v případě, že uživatel odejde od stolu. Tím snižuje účty za energii až o 80 % a prodlužuje životnost monitoru.

S integrovaným přepínačem KVM MultiClient můžete ovládat dva samostatné počítače s jedním nastavením monitoru, počítače a klávesnice. Praktické tlačítko umožňuje rychle přepínat mezi zdroji. To oceníte v případě nastavení vyžadujících výkon dvou počítačů nebo při sdílení jednoho velkého monitoru dvěma různými počítači, například stolním a připojeným „cestovním“ notebookem. Tím roste efektivita práce s tímto monitorem. Další maličkostí je výklopný háček na sluchátka nebo headset. Ty jsou trvale k dispozici ihned a nezabírají místo na pracovním stole, účinně se tím omezuje i vnik kabelového salátu na pracovní ploše.

Displeje IPS využívají pokročilou technologii, která přináší zvláště široké úhly sledování 178/178 stupňů: displej lze tedy sledovat téměř z libovolného úhlu. Na rozdíl od standardních panelů TN poskytují displeje IPS pozoruhodně ostrý obraz se živoucími barvami, takže jsou ideální nejen pro fotografie, filmy a procházení internetu, ale lze je využít i pro profesionální aplikace, které za všech okolností vyžadují přesné barvy a konzistentní jas.

Pohled vedle

Oproti monitorům ze stejné kategorie od společností Dell, HP či LG tento monitor s úhlopříčkou vyniká svými parametry, kromě možnosti řetězového díky Thunderbolt 4 připojení více monitorů při více obrazovkových řešeních s minimální časovou prodlevou totiž nabídne skvělou odezvu 4 ms, 75 Hz snímkovou frekvenci (například Dell má jen 60 Hz nebo LG 72 Hz). Za velký přínos lze – především v kancelářích – považovat i hlídání přítomnosti osob před monitorem, kdy při vzdálení se uživatele od monitoru tento přejde do režimu sníženého jasu, což výrazně spoří energii. Většina lidí pak uvítá až 90 W energie, které monitor dodá do připojeného nositelného zařízení, které se tak během práce může dobíjet.

Cena

Monitor Philips 40B1U6903CH/00 je už k mání už za 44.600 Kč.

Zveřejněno: 10. 03. 2024