Streamovací krabička WiiM levně rozšíří schopnosti Hi-Fi

WiiM představuje streamovací box Pro Plus, který dokáže za dostupnou cenu rozšířit schopnosti vaší stávající Hi-Fi sestavy.

Novinka navazuje na svého předchůdce s názvem WiiM Pro, přičemž k hlavním inovacím patří především integrace DAC (digitálně-analogového převodníku) AKM. Díky tomu není třeba k Hi-Fi připojovat externí DAC, což by nejenže vyšlo dráž, ale současně byste museli okolo svého systému tahat nějaké ty kabely navíc.

Maximální zvukový výstup u modelu Pro Plus činí 32 bitů / 192 kHz. Zmíněný DAC od AKM zase podporuje až 768kHz PCM a DSD512 s automatickým přepínáním mezi PCM a DSD. Samozřejmostí je i podpora spousty různých streamovacích platforem, od Spotify Connect přes Deezer a Tidal Connect až po Qobuz.

K možnostem konektivity se řadí RCA, optický a koaxiální výstup či ethernetový port, pokud byste streamer nechtěli k síti připojovat bezdrátově před Wi-Fi. Dálkové ovládání streameru WiiM Pro Plus lze ovládat buďto tradičně – fyzickými tlačítky – nebo hlasem pomocí integrovaného mikrofonu ovládání.

Zveřejněno: 14. 08. 2023