TP-Link Deco X68 s Wi-Fi 6 je mesh pro náročné

Výrobce síťových zařízení TP-Link asi netřeba představovat, stejně jako jeho řadu Deco, v jejímž rámci dodává na trh síťová zařízení. Model Deco X68 je však výjimečný svojí rychlostí.

Meshové systémy v porovnání s tradičním routerem v kombinaci s přístupovým bodem (AP) lépe zvládají přechod s koncovými zařízeními mezi jednotlivými AP a uživatelský zážitek je tak plynulejší.

Mesh Deco X68 podporuje nejnovější standard Wi-Fi 6, díky čemuž může v rámci třípásmové sítě dosahovat maximální rychlosti přenosu dat až do 3600 Mbit/s. Díky několika souběžným datovým tokům, využívajícím celou šířku pásma, mohou koncová zařízení tuto rychlost využívat naplno.

Jednotlivé varianty zahrnují dva nebo tři přístupové body, přičemž verze se dvěma AP je vhodná pro prostory do 510 metrů čtverečních, verze se třemi AP pak spolehlivě pokryje až 650 metrů čtverečních, případně stavbu s až sedmi místnostmi. Pokud by vám i tohle bylo málo, není problém si dodatečné přístupové body dokoupit.

K síti můžete prostřednictvím Deco X68 připojit až 150 koncových zařízení současně, a to i díky podpoře technologií MU-MIMO a OFDMA. A o vysoké úrovni zabezpečení asi netřeba hovořit.

Zveřejněno: 27. 09. 2021